اغلب افراد از اسم نصب و Install می‌ترسند و فکر می‌کنند که بدون متخصصان و کارشناسان کامپیوتر، قادر به نصب برنامه‌ای نیستند در حالی که با جستجو در سایت‌ها و کمی پرس‌وجو، هر کس می‌تواند به این آگاهی برسد.

اگر تا به حال با کمی دقت به لپ تاپ‌ خود دقت کرده باشید، قطعا نگاهتان با برچسب‌هایی که در پایین صفحه کیبورد هستند، تلاقی کرده‌ و با لوگوی یکی از شرکت‌های AMD و NVIDIA حتما آشنا شده‌اید. این برچسب نشان‌دهنده شرکت تولیدکننده کارت گرافیک سیستم شما است. شاید برای شما سوال باشد که کارت گرافیک چیست و چه وظیفه‌ای دارد؛ درواقع وظیفه کارت گرافیک، نمایش تصاویر خروجی روی صفحه نمایش است. همچنین لازم است با واحد پردازش گرافیک (GPU) یا همان ابزار مهم رندرگیری تصاویر آشنایی داشته باشید. در این مطلب، آموزش نصب کارت گرافیک AMD و Nvidia را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید به راحتی کارت گرافیک سیستم یا لپ تاپ خود را نصب کنید.

دو شرکت آمریکایی AMD و Nvidia با رقابتی تنگاتنگ، به طراحی و تولید این کارت‌های گرافیکی برای دستگاه‌های مختلفی نظیر انواع کنسول‌های بازی، موبایل، لپ تاپ‌ها، ورک استیشن‌ها و دسکتاپ مشغول هستند. این مقاله قصد دارد تا گام به گام نحوه نصب کارت گرافیک AMD و NVIDIA را به شما آموزش دهد.

کارت گرافیک AMD

کارت گرافیک تولیدی ای ام دی یا همان Advanced Micro Devices یک چیپست گرافیکی است که روی مادربرد سیستم‌های متنوع مانند لپ تاپ، نصب می‌شود. در حال حاضر 4 برند پایین زیرمجموعه برند AMD هستند.

• Radeon (رادِئون) یا به تلفظ امریکن (رِی‌دی‌آن)
• Mobility Radeon
• AMD Fire Pro
• AMD Radeon Pro
ممکن است در کنار اسم برند برچسب AMD، عددهایی مانند R5، R7 و R9 را مشاهده کرده باشید. هر چقدر این عدد بزرگتر باشد، یعنی برای سیستم شما گرافیک قوی‌تری انتخاب شده است. احتمالا در کنار این‌ها 3 عدد دیگر هم مشاهده می‌کنید که نمایانگر نسل کارت گرافیک هستند که بیشتر بودن عدد نیز نشان‌دهنده کیفیت بهتر است.

آموزش نصب کارت گرافیک AMD

برای نصب اپلیکیشن کارت گرافیک، ابتدا باید فایل درایور آن را با هر برندی که مایل هستید مثلا Radeon دانلود کنید و فایل آن را Extract کنید تا از حالت فشرده zip-rar خارج شود و شما راحت‌تر باشید. برای جستجو حتما مدل دقیق لپ تاپ خود را داخل تکست تایپ شده در گوگل بنویسید مثلا Download Asus R564Fj graphic card drivers. اگر برای دانلود سایت مرجعی مدنظر دارید آن را دانلود کنید. پس از دانلود، در مرحله اول مشخصات کارت گرافیک را انتخاب کنید و برای این کار باید ابتدا وارد بخش Device manager شوید و روی آن کلیک کنید. سپس در قسمت Display adapters مدل کارت گرافیک خود را مشاهده نمایید.
(تصویر پایین منطبق بر توضیح سایت پشتیبانی AMD است.)

توضیح سایت پشتیبانی AMD

گزینه های ویندوز در سایت پشتیبانی amd

توضیحات سایت پشتیبانی ای ام دی

پس از کلیک برای دانلود اگر صفحه زیر به شما نمایش داده شد نگران نباشید و با وارد کردن ایمیل، با خیال راحت در انتظار تکمیل روند دانلود باشید.

وارد کردن ایمیل

حال می‌توانید به فولدر دانلود بروید، روی فایل کلیک راست کنید و برای اجرای برنامه، گزینه Run as administrator را بزنید. با مشاهده پیام Verifying installer لطفا کمی صبر کنید و در قسمت Destination Folder (مسیر نصب) روی باکس Install کلیک کنید. فایل‌ها برای اجرا نیاز به Extract دارند. پس از این مرحله می‌توانید شاهد اجرای برنامه روی سیستم خود باشید.

اپلیکیشن AMD

کارت گرافیک Nvidia

کارت گرافیک NVIDIA یا همان رقیب اصلی AMD هم اکنون دارای 4 دسته کلی به نام‌های زیر است.
1. Quardo
2. Geforce
3. Tesla
4. Tegra

درست است که اکثر مردم با شنیدن نام کارت گرافیک یاد گیم و بازی های کامپیوتری می‌افتند؛ اما کارت‌های گرافیک به جز موارد بازی در زمینه‌های دیگری نیز کاربرد دارند. به طور مثال، اگر شما در رشته‌های سخت مهندسی نظیر مهندسی پزشکی، معماری یا هنر تصویر و رسانه مشغول به کار کردن هستید، هنگام خرید کارت گرافیک NVIDIA قطعا به شما مدل اول (Quardo) را پیشنهاد می‌دهند؛ چون قدرت پردازش بالای این مدل و به کارگیری معماری کپلر(Kepler) در آن، باعث سرعت بخشیدن به نمایش خروجی‌ها می‌شود.

درواقع کارت‌های گرافیکی کوآدرو برای افرادی که در دو زمینه طراحی حرفه‌ای کامپیوتری (CAD-Computer Aided Design)، طراحی محتوای دیجیتال (DCC-Digital Content Creation) و تصاویر تولید شده کامپیوتری (CGI-Computer Generated Imagery) فعالیت دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معمولا به خریدارانی که از سیستم خود برای کارهای گرافیکی سنگین استفاده نمی‌کنند و صرفا جهت بازی یا سطح گرافیک معمولی از آن بهره می‌برند، خرید کارت های گرافیک Geforce پیشنهاد می‌شود. کلمه جی فورس به معنای قدرت علم هندسه و مخفف Geometry Force می‌باشد که این کارت‌ها در 3 دسته
1. GTX
2. RTX
3. MX
تولید می‌شوند. در سیستم های گیمینگ به دلیل قدرت و سرعت بالا بیشتر از مدل RTX استفاده می‌شود. برای لپ تاپ های میان رده هم معمولا از سری GTX استفاده می‌کنند. برای سیستم های معمولی از مدل MX استفاده می‌شود.
گروه برنامه نویسان و دیتاسنترها از کارت گرافیک Nvidia Tesla بابت توانایی بالایی آن در این زمینه استفاده می‌کنند. برای کاربران گوشی های هوشمند نیز از مدل Tegra استفاده می‌شود.

آموزش نصب کارت گرافیک NVIDIA

مرحله اول قطعا دانلود برنامه Nvidia از سایت پشتیبانی خود شرکت انویدیا یا سایت‌های معتبر دیگر است.

دانلود درایو انویدیا

دانلود فایل درایو انویدیا

پس از ورود به سایت شما باید اطلاعات کارت گرافیک خود را وارد کنید و اگر این اطلاعات را ندارید، اصلا نگران نباشید و با فشردن همزمان دو دکمه windows و X در کیبورد و انتخاب گزینه Device Manager، با باز شدن صفحه Device Manager روی آیکن Display adapters کلیک کنید و به آسانی با نام Nvidia مواجه شوید.

کارت گرافیک انویدیا در device manager

بعد از دانلود مشاهده خواهید کرد که فایل به صورت فشرده (Zip-Rar) است و از این حالت ابتدا با کلیک راست، سپس کلیک روی Extract می‌توان آن را از حالت فشرده خارج کرد. حالا شما به فایل نصبی سیستم خود دسترسی پیدا کرده‌اید و کافی است تا روی آیکن سبز رنگ Nvidia کلیک کنید. روی نسخه Extract شده کلیک راست و حالت Run as administrator را انتخاب کنید.

باز کردن فایل درایو انویدیا

در مرحله بعد از شما پرسیده می‌شود که آیا فولدر حاوی این فایل از نظر شما مناسب است یا قصد تغییر آن را دارید؟ پیشنهاد می شود آدرس پیشفرض را تغییر ندهید و به ادامه نصب بپردازید.

اکسترکت فایل درایو nvidia

حال شما شاهد تصویری هستید که نشان می‌دهد که نیاز است کمی صبور باشید تا برنامه روی سیستم شما نصب شود.

نصب درایور انویدیا

پس از این مراحل خیال شما بابت نصب کارت گرافیک Nvidia راحت خواهد شد.

اپ درایور انویدیا

سخن آخر

اغلب افراد از اسم نصب و Install می‌ترسند و فکر می‌کنند که بدون متخصصان و کارشناسان کامپیوتر، قادر به نصب برنامه‌ای نیستند و از آن گذشته با نگاه به لپ تاپ یا گوشی و تبلت خود حتی از فکر اینکه می‌توانند به شناخت دقیقی از سیستم خود برسند، دوری می‌کنند. در حالی که با جستجو در سایت‌ها و کمی پرس‌وجو، هر کس می‌تواند به این آگاهی برسد. درست است که اسم و اطلاعات کارت گرافیک بیشتر برای گیمرها و یا برنامه نویس‌ها آشنا است اما این مقاله با توضیح راجع به هر 2 نوع کارت گرافیک AMD & NVIDIA تمام تلاش خود را کرده است تا دیگر ترسی برای کاربرانی که مایل به راه‌اندازی کارت گرافیک ها به تنهایی هستند، باقی نماند. چنانچه سوالی در مورد نصب کارت گرافیک دارید می‌توانید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.



لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید